10

Bodó Fékcenter

MÚLT ÉS JELEN

A Bodó Fékcenter Autóalkatrész Szerviz – családi vállalkozás – gyökerei az 1950-es évekig nyúlnak vissza, amikor még csak néhány száz autó koptatta Szekszárd utcáit.

Elődünk Csutorás Tibor (nevelőapám) autószerelő mester volt. 1956-tól 33 éven keresztül javította ezen a helyen a Szekszárd és környékén élő autós-motoros emberek autóit motorkerékpárait. Ezekben a történelmileg is nehéz időkben előjogok nélkül éltek a vállalkozások és küzdöttek, hogy bennük ne a szocialista rendszerellenes „maszekot” hanem a profizmusra és szakmai elhivatottságra törekvő iparos mestert lássa a megrendelő.

Napjainkban családom – Csutorás Tibor törekvéseire, gondolataira építi a vállalkozást.

A műhely már elődünk idejében 1971-ben járműjavítás mellett specializálódott, fék és kuplungalkatrészek felújítására.

A Bodó Fékcenter vállalkozás erre a specializálódott tevékenységre alapult 1990-ben.

A rendszerváltást követően 1992-től jelentős változások bővítések történtek a vállalkozás életében.  Feleségemmel Judittal megkezdtük az autóalkatrészek és kiegészítők forgalmazását, kialakítottunk egy alkatrészüzletet, Csutorás Mónikával (testvérem) aki évekig velünk dolgozott.

Moninger Zoltán munkatársam a fékfelújító műhely kulcsembere, a vállalkozás gyökereit biztosítja 1995 óta. Az ő szakmai felkészültsége tette lehetővé a folyamatos szakmai kihívások teljesítését, a hatósági elvárásoknak való megfelelést, a fékberendezések és egyedi kuplung gyártások fenntartását.

Bodó Fékcenter Autószerviz megnyitása 1999-ben

Szőcs László (gépjárműtechnikus) a szerviz szakmai vezetője 1999-től. A Mobil Expressz gyorsszerviz, Bosch fékszerviz és LUK kuplung mesterszerviz tevékenységünk vezetője, karbantartási tevékenység és minden kiemelt szakterület: futómű, kuplung, vezérlés javítások irányítója a szerviz megnyitása óta.

A szerviz feladatainak szervezésében 2002 óta Boros Béla segíti a munkánkat, szezonoként a jármű flottáink gumiabroncsok cseréjének jelentős részét is ő bonyolítja le.

A 2014-ben történt fejlesztés fontos lépés a vállalkozásunk életében. Műszaki vizsgaállomást létesítettünk, továbbá Ádám fiam Eredetvizsgáló lett és a műszaki vizsgáztatás mellett megkezdtük a gépjárművek eredetvizsgálatát.

2016 évben indult az autómentő szolgáltatásunk, Ádám fiammal gépjárműmentés és szállítás szolgáltatást indítottunk.

Ebben az időben kapcsolódott hozzánk a szerviz fiatal munkatársa Tóth Attila (gépjárműtechnikus) a PSA járművek hátsó futóművének specialistája, aki jól kiismeri magát a modern gépjárműdiagnosztikában is.

2020 óta Sebestyén András (vizsgabiztos) precíz és alapos a munkatársunk a vizsgaállomáson. 2022-ben a Közlekedési Tudomány Intézet jóváhagyása után vizsgaállomásunk minősített vizsgaállomássá vált.  

2020-ban Ákos fiam is csatlakozott a családi vállalkozásba. Ákos közgazdásznak tanult, de a diploma megszerzése után mégis úgy döntött egyelőre ő is bekapcsolódik a családi munkába. Jelenleg ő végzi az adminisztrációt, az áru beszerzését, javítási ajánlatok elkészítését, gumiabroncsok és keréktárcsák értékesítését, ügyfélkommunikációt folytat, gépjárművek biztosítását és honosítási eljárását bonyolítja le.

 

Tisztelettel adózunk mindazon munkatársaknak, akik ebben a történeti leírásban nem szerepelnek, de hosszabb vagy rövidebb időt töltöttek munkában ezen a helyen, és vállalkozásainkban, részesei történetünknek, elődeink és családunk részére fáradoztak és hozzájárultak a vállalkozásaink eredményességéhez.

Bodó Tibor

 

7100 Szekszárd, Szluha György utca 4-6.

Telefon: 36 74 410 540, 36 74 315 609

Mobil:36 20 9 315-609, 36 20 9510-700

E-mail: bodofekcenter@t-online.hu

© 2024 BODÓFÉKCENTER • Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételekAdatvédelmi tájékoztató